Странице

Blue Spinning Frozen Snowflake

четвртак, 3. новембар 2016.

ŠTA SAM KUPILA NA SAJMU KNJIGA | KIKA'S BLOG

Ii stigao je novi post, posle dosta vremena. Računar mi je nešto bio u kvaru, te me zato nije bilo dugo i stvarno vam se izvinjavam zbog toga. U ovom postu sam odlučila da vam pokažem šta sam kupila na sajmu knjiga i nadam se da će vam se dopasti moj izbor, paa hajde da počnemoo:)


Prvu knjigu koju sam kupila na sajmu jeste Rat nema žensko lice od Svetlane Aleksijevič. Knjiga govori o drugom svetskom ratu, koji je prikazan iz očiju žena. Dakle tu se nalaze ispovesti žena, koje su učestvovale u drugom svetskom ratu. Jako emotivna i potresna knjiga i moram priznati da je teška za čitanje, u smislu da je tema teška. Počela sam da je čitam, jako mi se dopada i preporučujem svima, jer nije kao ono što učite u školama iz istorije.

Knjiga koju sam kupila sledeću jeste Lovac na duše od Donata Karizija i jedva čekam da je pročitam, jer jako volim misterije. Knjiga govori o devojci koja je nestala ili je možda kidnapovana. Ona je možda još uvek živa, ako jeste, slučaj mora brzo biti rešen. Markus je čovek koji radi na ovom slučaju i on je nekoliko dana pre nego što je ona nestala, imao nesreću zbog koje je izgubio pamćenje. Sandra, forenzičarski fotograf, pronalazi tragove krivca i otkriva neobičan detalj u njenom životu. Markus i Sandra će otkriti užasan svet pun tajni, koji je osmišljen do najsitnijeg detalja, svet smrti.


Ja sam neko ko obožava Gijoma Musoa, sviđaju mi se njegove knjige, iz razloga što imaju jako dobru priču i svaki put se dogodi neki preokret, pomislim da će se desili nešto, a zapravo bude totalno drugačije od moje pretpostavke. Knjigu Sedam godina kasnije sam pročitala pre 2 godine, kada sam je pozajmila od drugarice i to je ujedno i knjiga koju sam prvu pročitala od njega. Od tada, sakupljam kolekciju njegovih knjiga, te sam morala da je kupim. Knjiga govori o bračnom paru koji su u početku živeli srećno, međutim u jednom trenutku se razvode i od njihovog razvoda prolazi 7 godina. Dakle, 7 godina kasnije, njima nestaje sin i oni odlučuju da ujedine snage da ga pronađu. Da li je pobegao od kuće ili pak nestao? Ova knjiga je za one koji vole misteriozne i ljubavne romane. Mene je iskreno ova knjiga oduševila i pročitala sam je za 2 dana, stvarno jako dobra priča!


Sledeća knjiga koju ću vam pokazati je takođe od Musoa i to Kako bih bez tebe. Ovu knjigu još nisam pročitala, ali ću je pročitati prvom prilikom, jer kao što rekoh obožavam Musoa i sakupljam kolekciju njegovih knjiga. Radi se o devojci koja u životu ima 2 muškarca, svog oca i prvu ljubav. Jedan je ugledni policajac, a drugi lopov. Obojica nestaju igrom slučaja i u isto vreme se vraćaju u njen život. Njih dvojica se poznaju i nepodnose, a ona će morati da izabere nekog od njih.


Kada smo već kod Musoa, ovu knjigu sam dobila na poklon od mog najboljeg druga, koji je išao sa mnom na sajam i ovom prilikom želim da mu se zahvalim, jer sam je jako želela. To je knjiga Central park. Nisam je čitala, ali sam čula da je dosta dobra, što se i očekuje od ovog pisca hehe... Dva stranca bude se jednog jutra na klupi u Central parku i ne sećaju se šta se dogodilo prethodne noći. Poslednje čega se ona seća jeste proslava sa drugaricama u klubu, dok se njegovo sećanje završava sa svirkom u Dablinu. Tada oni počinju da istražuju šta se zapravo desilo te noći i ono što će otkriti će im promeniti život. To jutro će pamtiti do kraja života.


Sledeća knjiga koju ću vam pokazati jeste Veo tajni od Harloda Robinsa. Govori se o devojci koja dobija ponudu od 20 000 dolara, da otputuje u Dubai. Poziv je dobila od čoveka koji joj je uništio život i kojeg su svi smatrali mrtvim. Instinkt joj je govorio da se ne upušta u to, jer je poziv dobila od majstora prevare, međutim nije mogla da odoli. Dubai je bio samo prva stanica, ali ona kreće u potragu koja će je odvesti u rezne gradove, gde će se zaljubiti u čoveka kojem ne veruje, ali kojem isto tako, ne može da odoli.


Zatim, knjiga koju ću vam sledeću pokazati je Pre nego što zaspim od Stivena Votsona. Većina vas je verovatno već čula za ovu knjigu, a mnogi su gledali i film, ja lično film nisam pogledala, jer sam želela prvo da pročitam knjigu. Knjiga govori o ženi koja je u dvadesetoj godini doživela nesreću, zbog koje ne može da pamti događaje i stvari duže od 24h. Ona misli da je mlada, neudata i svakog jutra saznaje da je zapravo suprotno od toga. Trudeći se da zapamti dešavanja, ona počinje da vodi svoj tajni dnevnik.


Snovi u plavom od Džodžoe Mojes. Knjiga govori o ženi koja je samohrana majka, koja se trudi da zadrži posao i održi porodicu. Ona vidi da njen život polako izmiče kontroli i tada upoznaje čoveka, koji pored svojih problema, želi prvo njoj da pomogne i zaljubljuje se u nju.


Krvna veza, Sidni Šeldon.Na čelu kompanije ''Rofe i sinovi'' se nalazi najbogatiji čovek na svetu, koji je poginuo u nesreći, a kontrolu nad firmom je ostavio ćerki koja ne uspeva da je spase. Da bi uspela da spase firmu, ona će morati da nadmudri sve one koji žele da se domognu njenog položaja, a samim tim i nepoznatog ubicu koji želi da joj odume život. Ovu knjigu nisam pročitala, kao i mnoge odavde, zato sam ih kupila, ali imam nenormalnu želju da ih što pre sve pročitam, jer mi sve deluju jako intresantno i zanimljivo.


I to bi bilo to od ovog posta. Nadam se da vam se dopada moj izbor. Ako ste i vi bili na sajmu knjiga u Beogradu, volela bih da mi napišete u komentaru šta ste vi to kupili?Ako pak niste, da li imate neku od knjiga koje sam navela?Jeste li čitali nešto sa mog spiska?

Instagram: hris3009
E-mail: kiki.kovac69@gmail.com

46 коментара:

  1. Odličan post draga Kika! Jako mi se sviđaju naslovi knjiga koje si kupila, a nadam se da su i savršene *-*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post: This is my life

    ОдговориИзбриши
  2. Hehe, jesi ti vratila koji dinar kući :D. Divan izbor knjiga. Mnogo mi se sviđa tvoja uvodna riječ o njima, a ja se nadam da su jednako dobre i za čitanje. Još uvijek nisam pročitala ni jednu od njih, a za neke prvi put čujem. Uživaj u čitanju i piši nam koja ti je najzanimljivija od njih i zašto :D :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Što je najgore, jesam vratila neki novac kući heheh...Zato i najviše volim da kupujem na sajmu, jer ima svakakvih povoljnih akcija, npr možeš da kupiš 3 knjige, po ceni jedne, tako da je to stvarno super. Ako mi se neka od njih baš dopadne, podeliću sa vama to obavezno:**

      Избриши
  3. Većina knjiga koje si kupila mi se sviđaju. :)
    Gijom Muso je odličan pisac i pre nekoliko dana sam pročitala "Ako sutra ne postoji", tako da ti preporučujem da i nju što pre pročitaš. :)
    "Snovi u plavom" sam pročitala i simpatična je priča, lako se čita, tako da ne sumnjam da ćeš uživati. :)
    Ja ove godine nisam bila na sajmu i baš mi je žao zbog toga, ali trudim se da ne zaostajem sa kupovinom knjiga. :D
    Odličan post. :*

    NEW POST -----> LITTLE BOX OF HAPPINESS <-----
    FOLLOW ME ON INSTAGRAM

    ОдговориИзбриши
  4. Knjigu Veo tajni sam citala proslig meseca, uzevsi je iz biblioteke. Zaista je sjajna, verujem da ces uzivati! :D
    Odlican ulov, moram priznati ;)
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Stvarno divan ulov! Kupila si odlične knjige i čini mi se da imamo dosta sličan ukus. Od ovih knjiga sam, iako me sve nenormalno privlače, pročitala 'Central park'. I ja sam vatreni fan Musoovih knjiga, a po meni je ovo njegova najbolja! Verujem da će ti se svideti. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da hoće. Meni se za sad od ovih koje sam pročitala, najviše dopala 7 godina kasnije, ako je nisi čitala, moraš obavezno! :*

      Избриши
  6. Stvarno sjajni naslovi! :) Od navedenih knjiga čitala sam samo 'Central park', a moja ljubav prema toj knjizi teško se može opisati rečima hehe :) Zaista sjajne fotke kao i sam post. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  7. super knjige, zanimljivo mi djeluje većina, pogotovo prva...vjerujem da ćeš uživati u čitanju...

    ОдговориИзбриши
  8. Nijednu od ovih nisam procitala ali po naslovima mi se dopadaju!
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/11/bfw-ana-ljubinkovic.html?m=1

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. 7 godina kasnije je divna, nju sam pročitala, pa znam, za ostale javljam utiske:*

      Избриши
  9. Nadam se da ćeš uživati čitajući ove knjige. Izgleda da to baš voliš :)
    ❤︎ forever-blogm.blogspot.com ❤︎

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan izbor, imamo prilično sličan ukus! Pročitala sam Central park i veruj mi, knjiga će te bukvalno "oduvati", kao i sve ostale kjige Musoa. Nisam čitala Lovac na duše ali sam kupila njegovu Noć mi te uzima. I nju ti preporučujem, fantastična je... Zapratila sam te, ako želiš uzvrati ♥

    http://marized.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  11. Predivne knjige si kupila, zaista se radujem i nadam recenzijama uz detaljni sadrzaj nakon sto ih procitas. Zaista mi je drago sto si bila na sajmu, jer ja nisam.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga, napisaću verovatno recenzije:* Baš mi je žao što nisi bila, volela bih da te vidim na sajmu sledeće godine, da se upoznamo i družimoo♥

      Избриши
  12. Obožavam sajmove knjiga jer uvijek nađem neke knjige koje sam dugo htjela po super cijeni.Žao mi je što ove godine neću moći otići jer imam obaveza,ali inače sam redovito išla.Mogla bih baciti oko na ove što si ti uzela:) Odličan post draga <3

    www.makeartnotlove.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti punoo draga♥ U pravu si, dosta sam novca uštedela na sajmu i dosta se isplatilo. Možeš kupiti 3 knjige po ceni jedne, tako da je to super. Volela bih da dođeš sledeće godine na Beogradski sajam, da se družimo i upoznamo:*

      Избриши
  13. They sound like really interesting books. I don;t know how to feel about the fact that I only know one of them. I need to expand my reading list a lot.
    Thanks for sharing :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks for comment dear! I'm glad that i helped you to expand your reading list!:*

      Избриши
  14. Wonderful books, I must try to find this books, look interesting! ^^. Btw, I’m inviting you to join my giveaway, you can win Kawaii Box . If you want to support each other by follow on GFC, Let me know you follow me! I'll follow back asap! ^^

    Love xx
    Official Seol ♥ || GIVEAWAY

    ОдговориИзбриши
  15. Nisam nijednu od ovih knjiga procitala ali citajuci post stvarno si me pojedinim privukla da ih i ja procitam!

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  16. Knjige su mi fantastične.Nažalost nijednu nisam pročitala,ali nadam se da nekad hoću jer ovaj post me je oduševio,i svaka knjiga je odlična!


    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  17. Koliko me boli što nemam vremena čitati i kad vidim ove divne knjige se slamam.


    New post is up on UNIQUEYEAH !
    uniqueyeah.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ajooj i ja retko kad pronalazim vremena, čitam uglavnom na putu do škole u autobusu:/

      Избриши
  18. Stvarno dobre knjige, dala si mi ideju sto procitati :)
    Pozz od Maje s beseenbepopular.com

    ОдговориИзбриши
  19. Awww koliko knjiga! Ja živim u Hrv pa je kod nas popularan Interliber koji počinje sutra, ove godine idem prvi put i zbilja sam uzbuđena i jedva čekam ići haha i već točno znam koje ću knjige kupiti. Inače koliko si platila sve ove knjige? Nisam čitala nijednu od njih ali sam planirala par njih i slike su ti super ispale
    -Sara

    strujadreams.blogspot.com

    ОдговориИзбриши